HTML

Mobilitás

Sokáig skizofréniának gondoltam, hogy ugyanúgy érdekel a tömegeket mozgatni képes személyszállítás és a némelyek által önzésnek nevezett autózás-motorozás. Aztán nagy keservesen megtaláltam a közös hasznukat: mindkettő mozgékonnyá, azaz társadalmi vagy nemzetgazdasági szempontból hasznosabbá teszi az egyént. Ez tehát a két fő téma. No meg persze alkalomadtán eszembe jut más is; ha nem bírom benntartani, leírom azt is.

Friss topikok

2011.11.04. 14:58 Jermann Kálmán

Ha a szmogriadó fájna...

Volt egyszer, hol nem volt egy tohonya, előbb forradalmi lelkesedésből, később érdekből összeállt, még később szinte összemeszesedett városvezetés, amelyik Budapest érdekeit elefántcsonttoronyból szemlélte, de legalábbis iszonyú nehezen tett a kedvünkre. Ennek ellenére sosem váltották volna le őket, ha nem engednek be maguk közé olyan arcátlan, hétpróbás gazembereket, akiket még a barátok sem tudtak takargatni.

Jött a helyére egy olyan új főnök, aki maga gyakorlatilag semmit nem tett a pozícióért, elég volt kivárni, hogy a másik társaság helyettes vezetését bilincsbe verve elhurcolják a rendőrök. (Hogy eközben az ifjonti évek elillantak, az mások hibája: miért nem buktak le hamarabb?)

Ez a városvezető - okkal, ha a régi tehetetlenségére emlékezünk - számos hatáskört magához ragadott. Intézkedései gyorsak - ez nagy siker. Addig, amíg nem látszanak kapkodásnak. A mai sztori bizonyítja, hogy amit korábban teljesen más, ide nem kívánkozó témában a fejére olvastak (az öntörvényűség) alaptulajdonsága. 

Tudom, a szmog komoly dolog. Ha vannak határértékek, hozzájuk rendeletek, tiltások, a saját egészségünk érdekében be kell tartani és tartatni. De a kapkodás, a lehetségesnél egy nappal korábban kihirdetés magát a nemes célt szolgáló intézményt járatja le, teszi röhej és szidalom tárgyává.

Azok, akiknek el kellett volna indulniuk (munkába, hivatalba, orvoshoz, iskolába), de féltek az engedelmes rendőrség szigorától, ma jogosan szórják az átkokat a heveskedő elöljáróra. Eggyel több ok, hogy a jövőbeli felvetéseit ellenérzéssel fogadják, a legjobb szándékát félremagyarázzák.

Eltelt egy év, a csodavárást a tehetetlenség konstatálása váltotta fel. Ezt hirtelenkedéssel csak rontani lehet. De minek? Nincs elég bajunk nélküle?

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://jermann.blog.hu/api/trackback/id/tr753353539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2011.11.04. 21:04:17

ez a mai nap tökéletesen jellemzi azt a dilettantizmust ami ebben az országban folyik.

hellboy443 2012.02.04. 16:32:35

Ezel a teherautóval apukám dolgozik valmaiböl megkell élni és a smogriadóba ö nemis dolgozott
süti beállítások módosítása